Big Green Egg

In onze keuken wordt gegrild op een speciale barbecue  genaamd de Big Green Egg.
Het is een barbecue, oven en rookoven ineen. Werkelijk alles kan hier fantastisch op bereid worden.

egg-small
De uitvinder van de Big Green Egg  is de amerikaanse marine-luitenant Ed Fisher. Reeds in 1974 ontwikkelde hij deze barbecue gemaakt van zeer hoogstaande kwaliteit keramiek die ook gebruikt wordt door de NASA bij ruimtereizen. Onverwoestbaar, geen last van weer en wind en ongevoelig voor grote temperatuurverschillen. De keramiek isoleert en houdt binnen de warmte vast. In de deksel van de  Big Green Egg zit een thermometer waarmee tijdens het koken en grillen de temperatuur heel precies gecontroleerd kan worden.


De koepelvormige deksel blijft dicht tijdens het koken en zorgt ervoor dat de hitte van bovenaf komt, en dus niet alleen van de gloeiende houtskool eronder. Dit is heel belangrijk, want door de goed afgesloten deksel en de isolatie van de keramiek wordt het vocht in het product goed vastgehouden waardoor de natuurlijke smaken en sappen behouden blijven in het voedsel. De luchtstroom is zowel boven als onder af te stellen, waardoor langzame garing (slowcooking) mogelijk is, zoals bijvoorbeeld met een mooi runderribstuk, gemarineerd met mosterd, oregano, tijm, rozemarijn, olijfolie en knoflook. Met 'high power' (de temperatuur in de Big Green Egg kan oplopen tot wel 350 graden.) krijg je een krokante topping. Alles is mogelijk. Een heerlijke pizza, steaks, vis, gegrilde groente, kip, patisserie en oneindig veel meer.

steak-big-green-egg

De koks van miXit vinden de Big Green Egg een fantastisch apparaat. Graag koken zij voor u op de Big Green Egg één van de bekende miXit Grill Specials.